TARİHÇE

Değirmendere Ali ÖZBAY Meslek Yüksekokulu sanat teknolojileri alanında yapılan sanatsal çalışmalarda, sanatçının yanı sıra uygulamacı teknik ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere 2003 yılında kurulmuş olup, 2005-2006 eğitim öğretim yılında Hereke’de eğitime açılan okulumuz Kocaeli Üniversitesi, Değirmendere Belediyesi ve Meslek Yüksekokulumuz seramik programı sponsoru Özmak Mühendislik Ltd. Şti arasında imzalanan protokol gereğince, 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren Değirmendere’deki yeni yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuz; Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ile Seramik-Cam ve Çinicilik Programı olmak üzere iki alanda uygulamalı eğitim vermektedir. Yeni eğitim alanlarının oluşturulması ile birlikte ilave eğitim programlarının açılması planlanmaktadır.

Modern görünüme sahip yerleşkemiz, 500 metrekare kullanım alanına sahip idari bina, 1000 metrekare kullanım alanına sahip eğitim binası, 180 metrekare kullanım alanına sahip yemekhane ve 180 metrekare kullanım alanına sahip kantin binasından oluşmaktadır.