25-Nisan-2016 - 10:04

Yrd.Doç.Dr.Nermin DEMİRKOL'un "Koyun Hidroksiapatit Esaslı Kompozitlerin Üretimi ve Karakterizasyonu" İsimli Kitabı Yayınlandı.Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Nermin DEMİRKOL’un biyoseramik konularını ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapmış olduğu doktora çalışmalarını içeren “Koyun Hidroksiapatit Esaslı Kompozitlerin Üretimi ve Karakterizasyonu” isimli kitabı Yalın Yayıncılıktan çıktı. Kitapta biyoseramikler konusunda literatür bilgisi, koyun ve sentetik hidroksiapatitten üretilen çeşitli kompozitlerin üretimleri, fiziksel ve mekanik testleri, mikroyapı incelemeleri, biyoaktivite testleri yer almaktadır. Demirkol’un geleneksel seramikler ile ilgili “Seramik Teknolojisi ve Uygulamaları” isimli ikinci kitabı da çok yakında sanatseverler, seramik teknolojisi ile ilgilenenler ve öğrenciler ile buluşmak üzere yayına hazırlanmaktadır.