Yrd.Doç.Dr.Nermin DEMİRKOL KÜMİD 10. Kuruluş Yıldönümüne Katıldı.

14-Mart-2016 - 12:03

Yrd.Doç.Dr.Nermin DEMİRKOL KÜMİD 10. Kuruluş Yıldönümüne Katıldı.Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Nermin DEMİRKOL, 2011 yılında KÜMİD (Kültürel Mirasın Dostları Derneği), Kocaeli Üniversitesi, Körfez Belediyesi, Sapienza Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “ExCHange for a challenge” “Kültürel Miras Sektöründe Değişim İçin Bir Deneyim (ExCHange) isimli bir Avrupa Birliği projesinde seramik malzeme uzmanı olarak görev almıştı.   Proje ortaklarından olan KÜMİD 11 Mart’ta 10.Kuruluş Yıldönümü’nü, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumunun (UNESCO), “Kültür Mirasını Koruma El Kitaplarını türkçeye kazandırarak kutladı.   Etkinlik, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı Sayın İrem Alpaslan’ın, KÜMİD üyelerinin ve KÜMİD ile ortak projelerde çalışan akademisyen ve uzmanların katılımlarıyla İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleşti.   Kocaeli Üniversitesi proje görevlilerinden Kültürel Miras Sektörü adına bu önemli etkinliğe katılan Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol’un yer aldığı projenin İstanbul, Kocaeli ve İtalya çalışma ziyaretleri görüntülerine de etkinlikte yer verildi. Demirkol, projede görevli uzmanlarla da görüşme fırsatı buldu. Etkinlikte Deniz Müzesi Komutanlığı’na türkçeye tercüme edilen UNESCO Kültür Mirası Koruma El Kitap seti takdim edilerek kitapların dağıtımına başlandı.