Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol'dan KOÜ Kültür Evi'nde Seminer

11-Nisan-2017 - 12:04

Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol'dan KOÜ Kültür Evi'nde SeminerSeramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol KOÜ Kültür Evi'nde 'Alternatif Pişirim Teknikleri' isimli bir Seminer verdi. Seramik, kil, kuvars ve feldispat esaslı çamurun şekillendirildikten sonra kurutulması ve pişirilmesi ile elde edilen üründür. Pişirme işlemi elektrikli fırınlar dışında farklı teknikler ile de yapılmakta ve ortaya kullanılan çamura, sıra, pişirim atmosferine, hazırlanan spesifik solüsyonlara bağlı olarak ta çeşitli seramikler çıkmaktadır. Bu seminerde seramikle ilgilenen sanatseverlere, öğrencilere alternatif pişirim tekniklerinden bazıları hakkında bilgiler ve örnek çalışmalar gösterildi Japonlara özgü bir teknik olan Japonca’da rahatlık, neşe ve mutluluk anlamına gelen “Raku tekniği”, sırsız raku olarak adlandırılan “Naked (Çıplak) Raku Tekniği”, Redüksiyon ortamında yapılan sürprizlerle dolu, iyi bir kimya bilgisi ve deneyim gerektiren “Sagar Pişirimi”, süt, un ve maya kullanılarak hazırlanan solüsyona batırılma sonrasında seramiklerin pişirilmesi esasına dayanan geleneksel bir Rus seramik pişirim/dekor tekniği olan “Obvara” teknikleri bu seminerde yer aldı. Seminere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Sayın Fazile Özkurt, KOÜ Kültür Evi Müdürü Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz , Değirmendere Ali Özbay MYO öğrencileri ve sanatseverler katıldı. Seminer, Kültür Evi Müdürü Yıldırım Karadeniz' in Demirkol'a teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.