Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol Başkent Üniversitesi'nde Raku Çalıştayına Katıldı.

27-Aralık-2016 - 13:12

Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol Başkent Üniversitesi'nde Raku Çalıştayına Katıldı.Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol 8. Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 19-23 Aralık tarihleri arasında Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen II.Raku Çalıştayına davetli konuşmacı olarak katıldı. Demirkol, düzenlenen çalıştayda 'Raku Tekniği, Sırları ve Uygulamaları' konulu bir sunumu çalıştay sanatçıları ve öğrenciler için gerçekleştirdi.   Başkent Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Sayın Sibel Aktaş tarafından organize edilen çalıştayda Demirkol , öğrencilerin ve çalıştay sanatçılarının Raku sırları ile ilgili sorularını da yanıtladı.   Başkent Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Ali Haberal ve Güzel Sanatlar Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Adnan Tepecik'in de ziyaret ettiği çalıştayda Hacettepe Üniversitesi GSF Seramik Bölümü Öğr.Gör.Aziz Özdemir ve öğrencileri, Feykem Seramik Atölyesi Sahibi Sayın Feyhan Bayık, Hacettepe Öğretim Üyesi Koreli Seramik Sanatçısı Kim Youngmoon, seramik eğitmenleri ve Raku tutkunları eserlerini Japonca' da 'rahatlık, neşe' anlamına gelen bu teknik ile pişirip, sürpriz sonuçları değerlendirdiler. Önümüzdeki günlerde Başkent Üniversitesi' nde çalıştayda ortaya çıkan eserlerden oluşan bir de sergi gerçekleştirilecek. Demirkol, başarılı bir şekilde Kocaeli Üniversitesi'ni ve ilimizi Ankara' da da temsil etti.