02-Kasım-2016 - 11:11

Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol 6. Uluslararası MACSABAL Odun Pişirim Sempozyumu'na Katıldı.Seramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol Hacettepe Üniversitesi'nde Sempozyum koordinatörlüğünü GSF Seramik Bölümü öğretim üyesi Öğr. Gör. Mutlu Başkaya'nın yaptığı 6. Uluslararası Odun Pişirim Sempozyumu'na katıldı. Hacettepe Üniversitesi GSF Seramik Bölüm Başkanı Prof. Emre Feyzoğlu ve sempozyum koordinatörü Öğr. Gör. Mutlu Başkaya tarafından davet edilen Demirkol ' Fırın Atmosferleri ve Odun Pişirim Fırınları ' isimli bir sunum gerçekleştirdi.  Sempozyumda Almanya, Kore, Tayland, Singapur, Yunanistan, Irak, Katar, Türkiye ve Lübnan dan katılan sanatçıların sempozyumda yapılan eserleri Koreli Seramik sanatçısı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Kim Yongmoon tarafından yapılan ve Seramik Bölümünün bahçesinde bulunan odun pişirim fırınında pişirildi. Bu sempozyum sayesinde birbirinden değerli eserler Hacettepe Üniversitesi koleksiyonuna kazandırılmış oldu.