01-Nisan-2016 - 09:04

YRD.DOÇ.DR. MİNE CAN ULUSLARARASI GAZİ SÜLEYMAN PAŞA VE KOCAELİ TARİHİ SEMPOZYUMUNA KATILDIKocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Okul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mine CAN, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği 25-26-27 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda bir sözlü sunum gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük tarih sempozyumu olan ve Kocaeli'nde düzenlenen sempozyuma  250 akademisyen katıldı. Oturum başkanlığını Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Süleyman Beyoğlu'nun yaptığı oturumda Yrd.Doç.Dr. Mine Can, yöre tarihi ve kültürüne ait izlere yer verdiği "Kocaeli İli'nde Kaybolan İğne Oyası Kültürü ve Bir Usta: Azize Serdar" başlıklı bildirisi ve başarılı sunumu ile beğeni topladı. Oturuma Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'ndan katılan Dr. Zekeriya Türkmen'in sunumuyla bağlantılı olarak Şehzade Süleyman Paşa Marşı eşiliğinde katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son verildi.