01-Kasım-2016 - 13:11

Yrd. Doç. Dr. Mine Can Radyo Ki'de Uygulamalı Takı Tasarımı Sempozyumu'nu değerlendirdiYrd. Doç. Dr. Mine Can Radyo K.İ.’de “Uygulamalı Takı Tasarımı Sempozyumu”nu değerlendirdi Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mine CAN, 24 Ekim 2016 tarihinde Üniversitemiz uygulama radyosu Radyo K.İ. ‘de İlknur Çırak ve İsa Güner'in sunduğu Güne Bakış programına konuk oldu. Yrd. Doç. Dr. Can, konuşmasında Gölcük Vizyon 2023 kapsamında  gerçekleştirilen ve yürütücülüğünü gerçekleştirdiği Uygulamalı Takı Tasarımı Sempozyumu ve Sergisi hakkında hakkında bilgiler verdi. Projenin ana hedefinin yurtiçindeki sanatçı ve akademisyenleri bir araya getirmek, birbirlerini tanıma fırsatı elde ederek deneyim ve üsluplarını eğitim öğretimin niteliğini geliştirme yönünde kullanmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Bu genel amaç çerçevesinde 28-30 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sempozyumun dünyada önemli bir kuyumculuk merkezi olan İstanbul’a yakın bir konumda yer alan okulumuzun tanıtılması adına önemli olduğunu dile getirdi. Sempozyum kapsamda ilk kez bir araya gelen kentimiz kuyumcu esnafı üzerinde farkındalık yaratma ve geleneksel sanatların yaşatılması adına bu tür projelerin faydalı olduğunu vurguladı.