Yrd. Doç. Dr. Mine Can'ın kişisel sergisi açıldı

12-Nisan-2017 - 09:04

Yrd. Doç. Dr. Mine Can'ın kişisel sergisi açıldı Üniversitemiz Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mine Can’ın, “Zamanın İçinden Keseler” isimli kişisel sergisi Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında açıldı. 10 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen serginin açılışına Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Cengiz, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Arvas, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Protokolü ve sanatseverler katıldı. Açılış konuşmasında Mine Can, geleneksel Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan keselerin yakın tarihe kadar günlük yaşamımızın bir parçası olduğunu, ancak bugün modern ve teknolojik yaşamla birlikte unutulan değerler arasında yer aldığından söz etti. Sergi aracılığı ile kültürel değerleri hatırlatmak ve el sanatlarına dikkat çekmek istediğini belirten Can, tasarımı ve üretimi kendisi tarafından gerçekleştirilen para, altın, saat, mühür, Kur’an-ı Kerim, cüz, tarak, gelin v.b. 55 parçadan oluşan kese koleksiyonunu sanatseverlere sundu. Sergi 14 Nisan 2017 gününe kadar açık kalacaktır.