01-Ağustos-2016 - 15:08

Yrd. Doç. Dr. Mine Can 2. Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresi'ne bildiri ve sergi ile katıldıGenç Akademisyenler Birliği tarafından 11-13 Temmuz 2016 tarihleri arasında Ukrayna’nın Odessa şehrinde düzenlenen 2. Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresi’ne Yrd. Doç. Dr. Mine Can “Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde Türk İşleme Sanatı ve Kadın” başlıklı bir sözlü bildiri sundu. Ayrıca kongre kapsamında geleneksel Türk kültürünü tanıtmaya yönelik “Keseler” isimli bir de kişisel sergi gerçekleştiren Can, bu kapsamında işleme, dokuma, iğne oyası ve diğer oya teknikleri ile oluşturulmuş 17 adet; para, mühür, cüz, tütün kesesini beğeniye sundu. 2. Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresi’nde Yrd. Doç. Dr. Mine Can’ın dışında Kocaeli Üniversitesi´nden Prof. Dr. Alladdin Bobat, Doç. Dr. Gazi Uçkun, Doç. Dr. Erdal Arlı, Yrd. Doç. Dr. Ehlinaz Torun, Yrd. Doç. Dr. Nilgün Şener, Yrd. Doç. Dr. Necmi Özdemir ve Öğrt. Gör. Sibel Çeliker sözlü bildiri ile katıldı ve Üniversitemizden toplam 15 bildiri sunumu gerçekleştirildi.