SERAMİK, CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI BİLECİK?E TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

20-Aralık-2017 - 18:12

SERAMİK, CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI BİLECİK?E TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİSeramik, Cam ve Çinicilik programı öğrencileri Program Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Nermin DEMİRKOL ile birlikte Seramik ve Çini Teknolojisi , Seramik Proses Teknikleri dersleri kapsamında organizasyonunu Bilecik Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğünün yaptığı Bilecik’e teknik gezi düzenledi.   Teknik Gezi de Bilecik Bien Seramik, Bozüyük Vitra İnovasyon Merkezi , Kınık Köyü rehberler eşliğinde detaylı olarak gezildi. Öğrenciler yer karosu, duvar karosu üretimleri, trend tasarımları, son teknoloji seramik proses cihazlarını yakından görme fırsatı buldu. Aynı zamanda öğrenciler çömlekçi tornasında Kınık çamuru ile çömlek yapımını hem Kültür Bakanlığı sanatçısı hem de Kınık Çömlekçiler Dernek Başkanı olan İsmail Tekin ‘den izleyerek uygulama yapma şansı buldular. Öğrenciler gezi de staj yeri ayarlama şansını da yakaladılar.   Gezi Bilecik’te önemli bir öneme sahip olan Ertuğrul Gazi Türbesi’nin ziyaret edilmesi ile son buldu.