SEKA KAĞIT MÜZESİ'NİN İLK SERGİSİ "DÜNYADA SERAMİK"

04-Mayıs-2017 - 14:05

SEKA KAĞIT MÜZESİ'NİN İLK SERGİSİ "DÜNYADA SERAMİK""Dünyada Seramik" adlı Fotoğraf ve Seramik sergisi 02.05.2017 tarihinde SEKA Kağıt Müzesi Sergi Salonu'nda açıldı. 2-15Mayıs tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, KBB Başkan Danışmanı Fazile Özkurt, Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Eski Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemir, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yanı sıra birçok protokol, davetli, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. "Sanat Dil, Din, Irk Tanımaz" Sergi açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birçok işbirliğine imza attıklarını bugün de burada güzel bir örneğinin yer aldığını belirtti. Serginin işbirliği yanı sıra SEKA Kağıt Müzesi'nde yapılmasının da tarihi mekanın tanınması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, sanatın dil, din, ırk tanımayan bir kavram olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Vekili Zekeriya Özak belediye olarak sanata ve sanatçıya her daim destek verdiklerini, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Sergi ile ilgili bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Demirkol ise, "Serginin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'ye ve sanatseverlere teşekkür ediyorum" dedi. Rektörümüze ve KBB Başkanına Özel Hediye Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini kesti ve sergide yer alan eserleri gezdi. Sergide Hakan Öcel, fotokopi transfer metodu ile yaptığı Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün ve KBB Başkanının resimlerinin yer aldığı seramik eserler, Rektörümüze ve KBB başkan vekiline takdim edildi. Sergide yer alan eserler ile tek tek ilgilenen ve Yrd. Doç. Dr. Demirkol ile Öcel'den bilgi alan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, serginin ardından SEKA Kağıt Müzesi'ni de gezdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı destekleriyle düzenlenen sergi, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol'un ülkemizden ve Barselona, Toledo, Torino, Limoges, Stockholm, Osaka, Glasgow, Pekin gibi dünyadaki önemli seramik ile ilgili yerlerden çektiği fotoğraflar ve Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden Hakan Öcel'in bu fotoğrafları fotokopi transfer metodu ile kendi seramik eserlerine aktardığı fotoğraf ve seramik eserlerden oluşuyor.