25-Kasım-2016 - 16:11

ÖĞRETİM ÜYEMİZ YRD.DOÇ.DR.NERMİN DEMİRKOL "DÜNYADA SERAMİK" İSİMLİ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI.Öğretim Üyemiz Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol, Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr.Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde “DÜNYADA SERAMİK” isimli fotoğraf sergisi açtı. Açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fazile Özkurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan'ın yaptığı sergiye, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve Gölcük muhtarları, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram Başiskele Termal Turizm Birliği Müdürü Ayşe Dışpınar, KOÜ Kültür Evi Müdürü Öğr.Gör.Yıldırım Karadeniz, KOÜ Prof.Dr.Baki Komsuoğlu Müze Müdürü Yrd.Doç.Üftade Muşkara, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, Gölcük American Time Müdürü Alla Artemenko ile sanatseverler ve öğrenciler katıldı. 22-28 Kasım tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak olan ve yoğun bir katılımla açılan sergide, yirmi beş fotoğraf yer alıyor. 2004 yılından itibaren yurtdışında, pek çok ülkede katıldığı sempozyumlarda bildiri sunmasının yanı sıra bölgedeki seramik köyleri, atölyeleri ve müzeleri gezip fotoğraflayan Yrd. Doç. Dr. Demirkol, sergisinde seramik yapım süreçleri ile ülkemizdeki ve Japonya, Fransa, İsveç, İtalya ve İspanya gibi dünyadaki en önemli seramik merkezlerinden seramik örneklere yer veriyor.