Öğr. Gör. Abdil SARAÇOĞLU'nun "İLK İZ" İsimli Mücevher Sergisi Açıldı

05-Mayıs-2017 - 11:05

Öğr. Gör. Abdil SARAÇOĞLU'nun "İLK İZ" İsimli Mücevher Sergisi AçıldıÜniversitemiz Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı Kordinatörü Öğr. Gör. Abdil SARAÇOĞLU’nun “İLK İZ”  isimli Mücevher Sergisi Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı. 18-20 Nisan 2017 tarihlerinde mücevher severlerle buluşan serginin açılışına, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali ÖZBAY Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç.Dr. A.Poyraz GÜRSON, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Arvas, Gölcük Değirmendere Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Protokolü, Sektör mensupları ve öğrenciler katıldı. 2016’da başlayan ve ikinci yılında yurtiçi ve yurtdışından birçok sanatçı ve sanatseveri ağırlayacak olan “2. Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu”nun, ilkine katılımcı sanatçı olarak 2. sine ise “İLK İZ..” isimli Mücevher Sergisiyle destek veren, Saraçoğlu sergi koleksiyonundaki parçaların tasarım ve üretim sürecinin yaklaşık 1 yıl sürdüğünü ve parçaların her birinin kişiye özel hazırladığını belirtti. Koleksiyonunun bayan çantası aksesuarı, erkek kemeri, deri kartvizitlik, çini broş, ahşap yüzük, kol düğmesi, erkek yüzüğü, bayan yüzüğü, kolye ve alyansın yanında Sakal-ı Şerif muhafazası gibi 20 değerli parçadan oluşan geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ifade etti. Saraçoğlu koleksiyon eserlerinin yapımında pırlanta kesim elmas, topaz, sitrin, altın, gümüş gibi değerli malzemeleri yanında çini ve ahşap gibi organik malzemeler de kullandığını belirtti. Sergi protokol, kuyumculuk sektörü mensupları ve konuklardan büyük ilgi gördü.