30-Kasım-2017 - 15:11

Öğr. Gör. Abdil SARAÇOĞLU "Hayalimdeki Yansımalar" İsimli 2. Kişisel Mücevher Sergisi AçtıKocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı Kordinatörü Öğr. Gör. Abdil SARAÇOĞLU'nun "HALİMDEKİ YANSIMALAR"  isimli Mücevher Sergisinin açılışı 17 Ekim 2017 tarihinde Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. 14 Kasım 2017 tarihine kadar mücevher severlerle buluşacak olan serginin açılışına, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşleri Funda Altıntaş, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Seyhan Sirmen, Gölcük Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Murat Can, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali ÖZBAY Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. A.Poyraz GÜRSON, Değirmendere Ali ÖZBAY Meslek Yüksekokulu akademik ve idari kadrosunun yanında sektör mensupları, sanat severler, yerel basın ve öğrenciler katıldı.
Kişisel sergisinin ilkini Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu'nda gerçekleştiren Saraçoğlu, 2. sini "Halimdeki Yansımalar" ismiyle Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirdi. Saraçoğlu sergi koleksiyonundaki parçaların tasarım ve üretim sürecinin yaklaşık 6 ay sürdüğünü, kendi koleksiyonundaki parçalarla beraber her birinin kişiye özel hazırladığını ve sergi bitiminde eserlerin sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Koleksiyonunun bay ve bayan aksesuarları, alyans, kol düğmesi, yüzük, kolye, broşun yanında Ford Otosan firması için özel tasarlanan rozetler gibi 16 değerli parçadan oluşan geniş bir yelpazeye sahip olduğunu da ifade etti. Saraçoğlu koleksiyon eserlerinin yapımında pırlanta kesim elmas, topaz, sitrin, akik, amatist, altın, platin ve gümüş gibi değerli malzemelerin yanında çini, ahşap ve sedef gibi organik malzemeler de kullandığını belirtti. Ayrıca Gölcük ilçesinin sanatla anılan marka şehir olması yolunda sergisinin de olumlu katkıları olduğunu ifade etti. Mücevher ve sanatseverlerden büyük ilgi gören serginin en ilgi çekici parçası gece parlayabilme özelliği ile tasarımında fosfor kullanılan özel bir alyans ile lale motifli yüzük ve rozet olduğu söylenebilir.