Dr. Öğr. Üyesi Mine CAN Uluslararası Bilim ve Eğitim Kongresi'ne katıldı

03-Nisan-2018 - 09:04

Dr. Öğr. Üyesi Mine CAN Uluslararası Bilim ve Eğitim Kongresi'ne katıldıKocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO El Sanatları Bölümü Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Mine Can, 23-25 Mart 2018 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından, Afyon’da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Eğitim Kongresi’ne katıldı. “Eğitim ve Gelecek” temasıyla farklı alanlarda çalışan bilim insanlarını bir araya getiren kongreye Can, “Geçmişten Günümüze Örgün Öğretimde El Sanatları Eğitimi” ve “Desen Tasarımı Sürecinde Yaratıcı Düşünceyi Geliştirmeye Yönelik Bir Yöntem Önerisi” adlı iki sözlü bildiri ile katıldı. Ayrıca kongrenin “Sanat Eğitimi” temalı oturumda oturum başkalığı yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Mine Can kongrenin açılış günü, uzmanlık alanı olan el sanatları eğitiminin ülkemizdeki durumunu geçmişten günümüze irdelemek ve bugün yaşanan sorunlara çözüm önerileri geliştirmek üzere hazırlamış olduğu bildirisini sundu. Can, daha sonra Desen I dersinde eğitim verdiği öğrencilerin desen çizimi sürecinde gerekli düşünme yeni yöntemler belirmesine olanak tanıyarak, yaratıcı üretim sürecini desteklemeye yönelik olarak kullandığı yeni metodolojilerin sonuçlarına yer verdiği sunumu ile büyük takdir gördü.