DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MYO'DA EFSANE SANATÇILAR İLE TORNA ÇALIŞTAYI YAPILDI

15-Mart-2018 - 23:03

DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MYO'DA EFSANE SANATÇILAR İLE TORNA ÇALIŞTAYI YAPILDISanatsal, kültürel, bilimsel ve teknolojik pek çok başarılı çalışmaya imza atan Değirmendere Ali Özbay MYO’da, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde “Seramik Teknoloji Eğitimi ve Torna Çalıştayı” etkinliği gerçekleşti. MYO Müdür Yardımcısı ve El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Nermin DEMİRKOL tarafından organize edilen çalıştayda Kütahya’dan Kültür Bakanlığı ve Seramik Sanatçısı Efsane Mehmet YILDIRIM, Bilecik Kınık Köyü’nden Kültür bakanlığı ve Seramik Sanatçısı İsmail TEKİN ve Kınık Çömlekçi Atölyesi seramik sanatçısı Suriyeli Rad El SAFİ yer aldı.   Çalıştaya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, eşi Funda Altıntaş hanımefendi, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Poyraz Gürson, Gölcük Başiskele Termal Turizm Birliği müdürü Ayşe Dışpınar, Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz ve Down Sendromlu çocuklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Atölye öğretim elemanları, sanatseverler, Değirmendere Ali Özbay MYO öğrencileri ve öğretim elemanları, KOÜ GSF Seramik Bölümü öğrencileri katıldı.   Çalıştayda Sanatçılar torna ile şovlar gerçekleştirmenin yanında, öğrencilere Seramik Teknolojisi eğitimi de verdiler. Torna ile şekillendirilen ürünler üzerine uygulanabilecek farklı dekorlar, torna da şekillendirme yaparken dikkat edilmesi gereken konular hakkında detaylı bilgiler verirken, üç sanatçı tüm sanatseverler, öğrenciler ve Gölcük Down Sendromlular Derneği çocuklarına tornada uygulama yaptırdılar.