31-Mayıs-2016 - 13:05

Değirmendere Ali ÖZBAY Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mine CAN 'ın "Türk İşleme Sanatında Metal İplikler" isimli kitabı 10 Mayıs 2016 tarihinde yayınlandı Değirmendere Ali ÖZBAY Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mine CAN ‘ın “Türk İşleme Sanatında Metal İplikler” isimli kitabı 10 Mayıs 2016 tarihinde yayınlandı. Almanya OmniScriptum Publishing Group'un Türkiye Editörü olan "Türkiye Alim Kitapları Yayınevi" tarafından satışa sunulan kitap 340 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın içeriğini Yrd. Doç. Dr. Mine Can'ın doktora tez çalışması sırasında Kültür Bakanlığı'na bağlı Ankara'da bir etnografya müzesi'nde gerçekleştirmiş olduğu, üretiminde altın veya gümüşten çekilen tellerin kullanıldığı Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'ne ait eserlerden örnekler ve Türk işleme sanatı hakkında bilgiler oluşturmaktadır.