ABD'deki Kar Heykel Festivali'nde İstiklal Marşı Gururu

12-Şubat-2018 - 10:02

ABD'deki Kar Heykel Festivali'nde İstiklal Marşı Gururu

Kocaeli üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yrd. ve Heykel Bölümü öğretim üyesi Dr. Ceyhun Konak bu yıl 21 - 28 Ocak tarihlerinde ABD'nin Colorado eyaletinde düzenlenen 28. Breckenridge Kar Heykel Festivaline sanatçı olarak davet edildi. Festivalin son gününde İstiklal Marşımızın okunmasının gururunu yaşadık.
Arjantin, Çin, Estonya, Almanya, Hindistan, İtalya, İsviçre, Litvanya, Meksika, Moğolistan ve ABD'den Heykeltraşların katıldığı organizasyonda Konak, Türkiye'yi temsilen Mimar Sinan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bülent Çınar ve Kocaeli Üniversitesi'nden Tayfun Konak ile Türk takımını oluşturdu. Sanatçı, bu yıl ile birlikte üst üste 2. kez katıldığı bu köklü organizasyonda "Mindful" adını verdiği bir kar heykel projesi gerçekleştirdi. Heykel, festival alanını gezen her yaştan Amerikalının büyük beğenisini kazandı. Kapanış seremonisinde İstiklal Marşımızın da okunduğu etkinlik iki hafta daha heykellerin sergilenmesiyle devam edecek. Ayrıca Konak, Kocaeli üniversitesi filamasını festival alanında açarak Üniversitemizin adını Amerika'da duyurmuş oldu. Konak, Üniversitenin "BAP" komisyonunun ve Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün desteklerinin kendisi için önemli olduğunu belirtti. Sanatçı Şubat ayında benzer bir kar heykel projesini'de Japonya'da gerçekleştirecek. Kar ve buz heykel alanında dünya çapında birçok etkinliğe katılan sanatçının bu alanda birde ödülü bulunuyor.