02-Haziran-2017 - 18:06

7.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu Sempozyum Kapanış Sergisi ile Sona ErdiGölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü 17-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan “7. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” kapanışı, 24 Mayıs 2017 tarihinde katılan sanatçıların eserlerinin sergilendiği sergi ile Gölcük Belediyesi Değirmendere Sanat Evinde gerçekleştirildi Kapanış sergisi açılışını, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu (MYO) Seramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü ve KOÜ Sempozyum Yürütücüsü Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol ve Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve eşleri ile birlikte yaparken organizasyon sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük’ün sanatsal etkinliklerde öncü bir ilçe olduğunu ve bu sempozyumun da başarıyla sonuçlandığını söyledi. Gölcük’ün Uluslararası alanda bir çok organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getiren Başkan Ellibeş, yurtdışından gelen sanatçıların bu sempozyuma katkı sağladığını ifade etti. Birbirinden güzel eserlerin sergilendiğini ve önümüzdeki 1 yıl içerisinde hazırlanacak müzede bu eserlerin korunacağını dile getirdi. Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, sempozyum sürecini değerlendirerek bu gibi etkinliklerin arttırılması gerektiğini söyledi. Gölcük Kent Konseyi olarak Gölcük’ün kalkınmasının sanat zemininde gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden Şentürk, “Bu tür sanatsal etkinlikler halkımızın estetik kültürünü arttıracak ve her işine olumlu olarak yansıyacak diye düşünüyorum” dedi.   Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu (MYO) Seramik, Cam ve Çinicilik Program Koordinatörü ve KOÜ Sempozyum Yürütücüsü Yrd.Doç.Dr.Nermin Demirkol ise Sempozyuma destek ve katkılarından dolayı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkürlerini sundu.   7. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu sanatseverlerin sergiyi gezip sempozyum kapsamında yapılan eserleri incelemesi ve sempozyuma katılan sanatçılara sertifikaların takdimiyle sona erdi.