Hakkımızda

Değirmendere Ali ÖZBAY Meslek Yüksekokulu sanat teknolojileri alanında yapılan sanatsal çalışmalarda, sanatçının yanı sıra uygulamacı teknik ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere 2003 yılında kurulmuş olup, 2005-2006 eğitim öğretim yılında Hereke’de eğitime açılan okulumuz Kocaeli Üniversitesi, Değirmendere Belediyesi ve meslek yüksekokulumuz seramik programı sponsoru Özmak Mühendislik Ltd. Şti arasında imzalanan protokol gereğince, 2006-2007 eğitim öğretim yılından beri Değirmendere’deki yeni yerleşkesinde eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ile Seramik ve Cam Tasarımı Programı olmak üzere 2 eğitim programında uygulamalı eğitim verilen okulumuzda her programda 30 olmak üzere 120 öğrenci mevcuttur. Yeni eğitim alanlarının oluşturulması ile birlikte ilave eğitim programlarının açılması planlanmakta olup, bu konuda çeşitli girişimler yapılmaktadır.